EnergiWatch

Afrika bliver storforbruger af olieprodukter

Afrikanske lande vil overtage den rolle, som USAs østkyst i årtier har haft for de europæiske raffinaderier, der til gengæld må slås hårdt om markedet.

De allerede pressede raffinaderier i Europa vil møde ubarmhjertig konkurrence fra deres amerikanske og asiatiske rivaler om Afrikas stærkt voksende efterspørgsel efter olieprodukter de kommende år.

Efterspørgslen i Afrika inklusive den nordlige del af kontinentet forventes at stige med over 20 procent i de kommende syv år til i alt 4,4 mio. tønder olie om dagen, ifølge det Wien-baserede konsulenthus JBC Energy. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lande som Nigeria, Senegal, Togo, Kenya og Sydafrika vil opleve den største vækst i efterspørgslen, og det behov kan Afrikas egne raffinaderier slet ikke fylde ud.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Handelsselskaber som Puma Energy, et selskaber under Trafigura, Vitol, Gunvor og Mercuria, har de seneste år investeret heftigt i deres afrikanske operationer.

"Vi vil se tocifrede væksttal i de fleste afrikanske lande og i tråd med den større afrikanske middelklasse," siger en kilde fra et stort europæisk handelshus til Reuters.

Afrika bliver fortsat vigtigere for de europæiske raffinaderier og mere end efterspørgslen efter europæisk benzin til USAs østkyst, der i årtier har været det vigtigste eksportmarked for raffinaderierne i Europa.

Nyt gigantisk oliefund i Algeriet i verdens top 50

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs