EnergiWatch

Kina vil øge eksport af olie

Kina har ændret skattereglerne og gjort importen og brugen af biodiesel mere attraktiv. Grønt lys til eksport af traditionel olie.

Foto: Jose Alexandre Seba - Statoil

Skattefordele har gjort det attraktivt at anvende biodiesel frem for traditionelt diesel I Kina, og dermed kan raffinaderierne i stedet kigge mod udlandet, når der skal udskibes olie, skriver Reuters.

De to store olieselskaber Sinopec Corp og PetroChina har fået godkendelse til at sende olie ud af Kina, og regner med at sætte gang i eksporten i løbet af indeværende kvartal.

Med stigende ønske om at bruge biodiesel har Kina også været nødt til at øge importen af den type brændstof, og modsat handlen med traditionel diesel, så er der åbnet op for at også private aktører kan tage del i sejladsen og transporten af biodiesel.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

I årets første seks måneder blev der importeret 500.000 ton, og siden er de månedlige mængder steget til mellem 200.000 og 300.000 ton. Størstedelen af den importerede biodiesel kommer fra Malaysia og Indonesien, men skatteordningen tilgodeser alle ASEAN-landene.

De nye kinesiske skatteregler går på, at hvis der er mere end 30 procent biodiesel i brændstofblandingen, så kategoriseres det som kemikalier, og dermed kan man ved import undgå at betale den høje skat, som man skal, når der importeres almindelig brændstof. Besparelsen er på 150 USD per ton, skriver Reuters.

Oliemarkedet tilbage til fundamentale forhold

Olieselskaber sagsøges for flaring 

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs