EnergiWatch

Statoil idømt millionbøde

Statoil skal betale en bøde på ti mio. nkr. for et udslip i petroleumsfeltet Veslefrikk i Nordsøen tilbage i 2009.

Statoil-topchef Helge Lund | Foto: Ivar Langvik - Statoil

Det norske olieselskab Statoil er blevet idømt en bøde på ti mio. nkr. for en sag, der går tilbage til 2009. Her blev en lækage ved Statoils petroleumsfelt Veslefrikk i Nordsøen opdaget ved et rutinetjek af havbunden, hvor man fandt et ti meter dybt krater bare fire meter fra boringen.

I 2010 anmeldte både den internationale miljø-NGO Bellona Foundation samt den norske stat Statoil for lækager af giftige kemikalier fra lavvandede injektionsboringer i havbunden. Og det er altså i denne sag, at der nu er faldet dom, skriver Dagens Næringsliv.

"Vi tager stævningen til efterretning og vil bruge den tid, vi skal, for at afgøre, om vi vil anke afgørelsen," siger informationschef i Statoil, Ørjan Heradstveit til VG, skriver Dagens Næringsliv.

Da Bellona anmeldte Statoil i 2010 påpegede selskabet, at krateret ifølge Veritas ikke udgjorde nogen sikkerhedsrisiko. Det stoppede dog ikke den norske stat i også at anmelde selskabet og kritisere, at Statoil havde haft aktiviteter med stort forureningspotentiale uden at vurdere risikoen for udslip.

Statoils amerikanske flydemøller blæst omkuld

Statoil gør stort fund i Canada 

Statoil forlader Iran 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs