Statoil idømt millionbøde

Statoil skal betale en bøde på ti mio. nkr. for et udslip i petroleumsfeltet Veslefrikk i Nordsøen tilbage i 2009.
Statoil-topchef Helge Lund | Foto: Ivar Langvik - Statoil
Statoil-topchef Helge Lund | Foto: Ivar Langvik - Statoil
KATRINE RAUN, SHIPPINGWATCH

Det norske olieselskab Statoil er blevet idømt en bøde på ti mio. nkr. for en sag, der går tilbage til 2009. Her blev en lækage ved Statoils petroleumsfelt Veslefrikk i Nordsøen opdaget ved et rutinetjek af havbunden, hvor man fandt et ti meter dybt krater bare fire meter fra boringen.

I 2010 anmeldte både den internationale miljø-NGO Bellona Foundation samt den norske stat Statoil for lækager af giftige kemikalier fra lavvandede injektionsboringer i havbunden. Og det er altså i denne sag, at der nu er faldet dom, skriver Dagens Næringsliv.

"Vi tager stævningen til efterretning og vil bruge den tid, vi skal, for at afgøre, om vi vil anke afgørelsen," siger informationschef i Statoil, Ørjan Heradstveit til VG, skriver Dagens Næringsliv.

Da Bellona anmeldte Statoil i 2010 påpegede selskabet, at krateret ifølge Veritas ikke udgjorde nogen sikkerhedsrisiko. Det stoppede dog ikke den norske stat i også at anmelde selskabet og kritisere, at Statoil havde haft aktiviteter med stort forureningspotentiale uden at vurdere risikoen for udslip.

Statoils amerikanske flydemøller blæst omkuld

Statoil gør stort fund i Canada 

Statoil forlader Iran 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr Peak Wind

CIP sigter mod overskudsfordobling i 2023

For abonnenter