EnergiWatch

Statoil forlader Iran

Norske Statoil har lukket sit sidste kontor i Iran.

Foto: Milad Payami - Statoil

Statoil har lukket sit sidste kontor i Teheran, og det norske olieselskab er dermed færdig i landet efter at have investeret mere end fire mia. kr.

Det skriver Offshore.no.

"Vi har ikke længere behov for et kontor i Teheran. Efter at har færdiggjort udbygnigen af South Pars seks, syv og otte, har vores kontor i Iran primært arbejdet med at få dækket omkostningerne fra udbygningen i overensstemmelse med kontrakterne," siger informationschef i Statoil, Bård Glad Pedersen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Han fortæller, at Statoil nedlagde sit sidste kontor i landet i slutningen af juli i år, efter at selskabet havde fået tilbagebetalt udestående gæld fra Irans nationale olieselskab Nioc.

Beløbet er på i alt 4,8 mia. norske kroner, og det var penge, som Iran skyldte Statoil for de investeringer, Statoil foretog i South Pars, Anaran og Khoramabad. Statoil har i flere år modtaget betaling i form af flydende gas.

"Efter udbygningen var færdig, har vi fået dækket de omkostninger vi havde krav på, men vi rapporterer ikke for enkeltprojekter og ønsker derfor ikke at give mere detaljeret information," siger Bård Glad Pedersen.

Tidligere på måneden skrev nyhedsbureauet Reuters, at vestlige olieselskaber som Conoco, Chevron, Exxon Mobil, Shell, Total og Gazprom alle står i kø for at indtage Iran, hvis sanktionerne mod landet ophæves.

Iran hårdt presset af olieembargo

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs