EnergiWatch

Norsk boregigant vil rejse tre mia norske kroner

Fredriksens boregigant Seadrill planlægger at sælge obligationer for næsten tre mia. nkr.

Det norske boreselskab Seadrill, der er ejet af John Fredriksen, planlægger et usikret obligationslån i 2020 til 500 mia. USD, hvilket svarer til næsten tre mia. nkr., skriver Dagens Næringsliv.

Provenuet fra lånet skal anvendes til refinansiering og almindelige selskabsmæssige formål og til driftskapital, oplyser selskabet ifølge mediet. Seadrill kom ellers godt igennem andet kvartal af 2013. Her fik selskabet en omsætning på 1.268 mio. dollar, en vækst på 13 pct. fra samme kvartal året før, og landede et driftsresultat, EBIT, på 507 mio. dollar - det bedste nogensinde.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Til sammenligning var der ventet en marginalt højere omsætning på 1139 mio. dollar og et driftsresultat på 460 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for norske TDN Finans. I forbindelse med kvartalsregnskabet varslede Seadrill desuden om en højvækstperiode, der vil starte i andet halvår og vare helt til 2016, og meldte om gode udsigter for markedet takket være et højt investeringsniveau hos olieselskaberne.

Medie: Maersk Drilling tæt på britisk storkontrakt

Norsk bore-konkurrent venter boomende dybvandsmarked

Nye rigge giver skvulp hos Maersk Drilling Norsk boregigant vil rejse tre mia norske kroner

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs