EnergiWatch

Russere og asiater vil indtage Norges undergrund

Nye oliefund har igen åbnet udenlandske øjne for den norske undergrund. Flere russiske giganter er på plads, og de vil få selskab af asiatiske selskaber, forventer analytiker.

På det seneste er der gjort en række oliefund i den norske del af Barentshavet, og de udenlandske oliegiganter strømmer nu til havet, som flere har kaldt en potentiel ny olieprovins.

De russiske giganter Rosneft og Lukoil har allerede sikret sig del i licenser i Barentshavet og har startet en intensiv jagt på norske ingeniører.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Fremtiden vil bringe flere russiske selskaber til Norge, men også giganter fra Asien vil snart være at finde i Barentshavet, mener olieanalytiker Ross Cassidy fra det internationale analysebureau Wood Mackenzie.

”Vi har de sidste tre år set en trend med, at flere asiatiske selskaber er kommet ind på den britiske del af Nordsøen. De er endnu ikke i Norge, men det kommer til at ske,” siger han til det norske medie Teknisk Ukebrev.

Da der senest var udbud af olie-licenser i Norge, havde kun et asiatisk selskab – japanske Idemitsu – held til at købe sig ind.

Udvalgsformand kritiserer finansiering af togfond 

Moody's tror på stærkt offshoremarked 

Syrien-forhandlinger i centrum på oliemarkedet 

Maersk Oil om skatteappel: Vi har fulgt reglerne 

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs