Russere og asiater vil indtage Norges undergrund

Nye oliefund har igen åbnet udenlandske øjne for den norske undergrund. Flere russiske giganter er på plads, og de vil få selskab af asiatiske selskaber, forventer analytiker.
NICOLAJ VORRE

På det seneste er der gjort en række oliefund i den norske del af Barentshavet, og de udenlandske oliegiganter strømmer nu til havet, som flere har kaldt en potentiel ny olieprovins.

De russiske giganter Rosneft og Lukoil har allerede sikret sig del i licenser i Barentshavet og har startet en intensiv jagt på norske ingeniører.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Fremtiden vil bringe flere russiske selskaber til Norge, men også giganter fra Asien vil snart være at finde i Barentshavet, mener olieanalytiker Ross Cassidy fra det internationale analysebureau Wood Mackenzie.

”Vi har de sidste tre år set en trend med, at flere asiatiske selskaber er kommet ind på den britiske del af Nordsøen. De er endnu ikke i Norge, men det kommer til at ske,” siger han til det norske medie Teknisk Ukebrev.

Da der senest var udbud af olie-licenser i Norge, havde kun et asiatisk selskab – japanske Idemitsu – held til at købe sig ind.

Udvalgsformand kritiserer finansiering af togfond 

Moody's tror på stærkt offshoremarked 

Syrien-forhandlinger i centrum på oliemarkedet 

Maersk Oil om skatteappel: Vi har fulgt reglerne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter