Syrien-forhandlinger i centrum på oliemarkedet

Konflikten i Syrien er fortsat i centrum for oliehandlerne. Prisen går fredag morgen en anelse op. 
RITZAU FINANS

Der er mindre prisstigninger på oliemarkedet fredag morgen.

Investorerne fokuserer på forhandlingerne i Geneve mellem USA og Rusland om en løsning på den syriske krise. Krisen har givet anledning til frygt for, at olieforsyningerne fra Mellemøsten bliver forstyrret eller helt afbrudt.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 111,65 dollar mod en pris på 111,30 dollar torsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 108,55 dollar, hvor en tønde torsdag eftermiddag kostede 1038,30 dollar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Priserne stiger på grund af en fortsat frygt for situationen omkring Syrien. Chancerne for, at der vil blive truffet en positiv beslutning på disse komplicerede spørgsmål er små. Mellemøst-bekymringerne vil tilsidesætte de grundlæggende forhold i den nærmeste fremtid," siger råvarestateg Chip Hodge fra Manulife Asset Management i Boston til Bloomberg News.

Fredag mødes den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, med den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, i Geneve for at diskutere en plan som skal få Syrien til at udlevere landets kemiske våben.

"Vi er for flinke over for de andre energiformer" 

Syriens olieproduktion er kollapset 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også