Statoil skaber 700 nye arbejdspladser i Aberdeen

Statoil har påbegyndt opbygningen af en ny driftsorganisation i Aberdeen, der skal stå for den største udbygning på den britiske sokkel i over ti år.
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Den norske oliegigant er begyndt arbejdet med at opbygge en ny driftsorganisation i Aberdeen, der skal håndtere råoliefeltet Mariner på den britiske sokkel. Det skriver Dagens Næringsliv. Det er den største udbygning på soklen i over ti år og vil ifølge selskabet skabe 700 nye arbejdspladser i Aberdeen.

"Der er gået mere end 30 år, siden feltet blev rundet, vi er på rette spor med udbygningen af feltet og forbereder nu 40 år med produktion," siger Lars Christian Bacher, Statoils koncerndirektør for udvikling og produktion internationalt ifølge Dagens Næringsliv.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Produktionen fra feltet forventes at begynde i 2017, da den nye organisation i Aberdeen først skal bygges op. Statoil regner med at hyre de fleste lokalt fra området.

"Projektet vil skabe et betydeligt antal job, mere end 700 langsigtede fuldtidsstillinger," siger Lars Christian Bacher.

Statoil regner med at have omkring 75 ansatte på kontoret ved udgangen af året.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også