EnergiWatch

Statoil skaber 700 nye arbejdspladser i Aberdeen

Statoil har påbegyndt opbygningen af en ny driftsorganisation i Aberdeen, der skal stå for den største udbygning på den britiske sokkel i over ti år.

Den norske oliegigant er begyndt arbejdet med at opbygge en ny driftsorganisation i Aberdeen, der skal håndtere råoliefeltet Mariner på den britiske sokkel. Det skriver Dagens Næringsliv. Det er den største udbygning på soklen i over ti år og vil ifølge selskabet skabe 700 nye arbejdspladser i Aberdeen.

"Der er gået mere end 30 år, siden feltet blev rundet, vi er på rette spor med udbygningen af feltet og forbereder nu 40 år med produktion," siger Lars Christian Bacher, Statoils koncerndirektør for udvikling og produktion internationalt ifølge Dagens Næringsliv.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Produktionen fra feltet forventes at begynde i 2017, da den nye organisation i Aberdeen først skal bygges op. Statoil regner med at hyre de fleste lokalt fra området.

"Projektet vil skabe et betydeligt antal job, mere end 700 langsigtede fuldtidsstillinger," siger Lars Christian Bacher.

Statoil regner med at have omkring 75 ansatte på kontoret ved udgangen af året.
 

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs