DONG finder gas vest for Shetland

En af DONG Energys efterforskningsboringer i området West of Shetland har påvist forekomster af gas. Om fundet er rentabelt at udnytte, skal nu undersøges nærmere.

En boring påviste forekomster af gas, mens en anden var tør. Sådan var resultatet fra to efterforskningsboringer, som DONG Energy foretog i området vest for Shetlandsøerne i slutningen af 2012 og i begyndelsen af 2013. Resultaterne har DONG Energy offentliggjort i dag.

Boringerne blev foretaget i brønden Cragganmore, hvor der blev fundet gas, og i brønden Glenrothes, hvor der ikke blev fundet spor af gas eller olie. Glenrothes-brønden er nu forseglet, mens næste skridt bliver en grundig analyse af de indsamlede data for at afdække rentabiliteten i Cragganmore-fundet, oplyser DONG Energy.

"DONG Energy's fokus i England er koncentreret om området vest for Shetlandsøerne, hvor vi er en af de største licenshavere. Boringen af disse to brønde er en del af udbygningen af området, som indeholder op til 17 procent af Storbritanniens uudnyttede reserver. Det glæder mig også at kunne meddele, at boringen skete uden sikkerhedsmæssige hændelser," siger Brent Cheshire, DONG Energy's landedirektør i Storbritannien.

Chevron satser milliarder på Shetland-projekt

Udfordrende vejr

Vanddybden i brøndene var 673 meter for Cragganmore og 1.169 meter for Glenrothes, og vejrforholdene i vintermånederne ved Shetlandsøerne er en udfordring. DONG Energy anvendte et af de største borefartøjer i verden, West Navigator, til at bore de to efterforskningsbrønde.

"Vi har oplevet udfordrende betingelser, men vi har haft et fremragende team om bord på fartøjet og på vores kontorer i Aberdeen, og de to projekter blev gennemført som planlagt uden hændelser. Nu skal vi kigge nærmere på Cragganmore-fundet for at afgøre, hvor rentabelt det er. Efterforskning og udbygning af området vest for Shetlandsøerne er en del af DONG Energy's overordnede strategi om at fordoble vores olie- og gasproduktion på tværs af alle områder, hvor vi producerer i 2020," lyder det fra Brent Cheshire.

Seadrill scorer kanonrate for nyt boreskib

Produktion i 2014

Udover at udforske området vest for Shetlandsøerne, er DONG Energy også partner i flere olie- og gasfund under udbygning, herunder Laggan-Tormore, hvor Total er operatør. Laggan-Tormore gasfundet vil producere den første gas til England i 2014, som vil blive sendt gennem nyligt konstrueret undersøisk infrastruktur, som DONG Energy også har andel i. Derudover har DONG Energy andel i området Rosebank, hvor Chevron er ansvarlig operatør, og netop har indgået kontrakter med underleverandører for fem mia. kroner.

DONG Energy's licenspartnere i efterforskningsbrøndene ved Glenrothes og Cragganmore er Dana Petroleum (30 procent ejerandel) og GDF SUEZ E&P UK (30 procent ejerandel).

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også