Skiferpionerer spurter fra oliebaroner

De mindre amerikanske skiferselskaber står til at levere enorme vækstspring, mens de store, gamle olieselskaber halter efter.

Mens de store internationale olieselskaber har afleveret blandede regnskaber i den seneste tid, så står de mindre amerikanske selskaber, der tidligt tog del i skifergas- og olieudviklingen, til at give dem baghjul.

Bloomberg og Wall Street Journal skriver, at skiferselskaber som EOG Resources Inc., Pioneer Natural Resources Co. og Continental resources INc., der alle har satset stort på den amerikanske skifergas- og olieudvinding, vil præsentere gyldne regnskaber med massive afkast til investorerne.

Buffett: Kullets død stærkt overdreven 

For mens selskaber som Shell og Exxon presses af en lavere pris på den europæiske Brent-olie og omkostninger til dyre investeringer i skifergasbrønde - som de har købt sig til for sent og for dyrt - så høster de selskaber, der allerede er på markedet, vækstrater på mellem 30 og 70 pct. på grund af det boomede hjemmemarked og høje profitmarginer.

F.eks. har Pioneer, som har droppet sine traditionelle olieaktiviteter i den Mexikanske Golf og i Afrika for at fokusere på onshoremarkedet i USA, skruet sin produktion op med 17 pct. og afleverede for nylig sit største andet kvartals overskud i selskabets historie.

På samme måde står EOG Resources Inc. til ifølge analytikerestimater til at tredoble overskuddet i 2013 til 1,92 mia. dollar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også