Seadrills boreskibe skal hente solide rater

Mærsk Drilling-konkurrenten, Norske Seadrill, forventer at hente dagsrater på 550-650.000 dollar hjem på fire nye dybvandsboreskibe.
/ritzau/FINANS

Seadrills nybestilte boreskibe forventes at hente dagsrater på 550.000 til 650.000 dollar hjem, når de bliver taget af kunder. Det fortæller finansdirektør i Seadrill Rune Magnus Lundetræ til TDN Finans.

Seadrill tror på stærkt marked og opruster 

Den norske borerigoperatør har netop bestilt fire dybvandsboreskibe til en samlet pris på lige under 2,4 mia. dollar. Den investering vil være hurtigt tjent hjem, hvis det nuværende meget stærke marked for boreskibe, der kan bore på dybt vand, holder.

"Vi forudsætter, at dagsraterne vil være i intervallet 550.000 til 650.000 dollar om dagen. Hvis vi opnår det, får vi et attraktivt afkast på vores investering, der vil være tjent hjem på under fem år, siger Rune Magnus Lundetræ.

Maersk Drilling har fire borerigge i ordre, der leveres i 2014. Maersk Drilling behøver dog ikke skamme sig over sine kontrakter. Deepwater Advanced 2, der skal arbejde for ConocoPhillips og Marathon Oil i den mexicanske golf er på kontrakt med en dagsrate på omkring 634.000 dollar om dagen.

Seadrill sikrer ny millionkontrakt 

Deepwater Advanced 1 skal arbejde for ExxonMobile, ligeledes i den mexicanske golf, til en dagsrate på omring 560.000 dollar om dagen.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter