EnergiWatch

Fredriksen-selskab i kæmpe sale-and-leaseback-aftale

John Fredriksens selskab Ship Finance International Limited har købt en jack-up borerig fra North Atlantic Drilling til 600 mio. dollar. Riggen vil blive chartret tilbage til North Atlantic Drilling.

Ship Finance International Limited (SFIL) og North Atlantic Drilling (NADL) har indgået en såkaldt 'salg og leaseback'-aftale på 600 mio. dollar, hvori SFIL køber jack-up boreriggen West Linus fra et datterselskab af NADL. Når boreriggen, der er ved at blive bygget på Jurong Skibsværft i Singapore, er færdig i december 2013, kommer SFIL til at chartre riggen til North Atlantic Drilling Company. Det fremgår af en meddelelse fra børsen i Oslo.

NADL har fire købsoptioner, hvor den første vil komme efter fem år, og den sidste vil ske ved enden af charterperioden, der er på 15 år. SFIL har også option på at kunne sælge riggen tilbage til NADL ved slutningen af charterperioden. NADL har viderechartret riggen til ConocoPhillips Skandinavia for en periode på fem år med to toårige forlængelsesoptioner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs