EnergiWatch

London-borgmester klar til skiferboringer under byen

Hvis den engelske hovedstads undergrund gemmer på gas i skiferlag, skal det udnyttes, siger borgmester Boris Johnson.

Boris Johnson er kendt som en karismatisk politiker, der deler vandene i det engelske landskab.

Den konservative London-borgmester Boris Johnson er åben for at udnytte eventuelle reserver af skifergas i byens undergrund for at imødekomme stigende energibehov.

Det skriver borgmesteren i et indlæg i avisen The Times.

"Det er tid til maksimal dristighed i energiforsyningen," skriver Boris Johnson med henvisning til tal, som viser, at nogle industrier i de kommende år vil blive tvunget til ikke at operere i spidsbelastningsperioder, fordi sikkerhedsmarginen mellem efterspørgslen og energiforsyningen vil falde til to pct. inden for to år.

Derfor skal byen være klar til alt - også, hvis det indebærer fracking i undergrunden.

"Hvis reserver af skifergas kan udnyttes i London skal vi ikke undlade at vende - eller fracke - hver en sten med det formål at holde lysene tændt," skriver borgmesteren.

En regeringsrapport, der blev offentliggjort for få uger siden, forudsagde, at undergrunden i den nordlige del af England potentielt indeholder skifergas nok til at dække Storbritanniens forbrug i mere end 40 år - og det er kun, hvis 10 pct. udvindes.

Fracking-metoden til at udvinde skifergas er kontroversiel. Flere mener, at metoden, som går ud på at sprøjte vand, sand og kemikalier ind i skiferlagene under højt tryk, er skadelig for miljø og grundvand.

UK har meget mere skifergas end forventet 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs