EnergiWatch

Olieselskaber vinder slagsmål med tilsyn

Det amerikanske børstilsyn lider nederlag til en række olieselskaber i sag om gennemsigtighed.

Foto: Colourbox

En koalition af multinationale olieselskaber, ledet af amerikanske ExxonMobil og Chevron samt europæiske Royal Dutch Shell og BP, har vundet en stor sejr over det amerikanske børstilsyn i en retssag om, hvorvidt olieselskaber skal afsløre hvor meget, der bliver indbetalt til regeringer i lande, hvor selskaberne opererer.

Det skriver Financial Times.

"Dommen er en sejr for amerikanske job, for vores økonomi og for international gennemsigtighed. Indførelsen af reglerne ville have sat andre gennemsigtighedsprojekter over styr ved at gøre amerikanske firmaer mindre konkurrencedygtige end statsejede olieselskaber," udtaler Harry Ng, chef for olieindustriens interesseorganisation the American Petroleum Institute, ifølge Financial Times.

Det amerikanske børstilsyn, SEC, blev underkendt, fordi retten mente, at tilsynet havde fejlfortolket en del af den såkaldte Dodd-Frank-lovgivning, der blev vedtaget i 2010.

Ifølge olieselskaberne ville en kendelse til fordel for børstilsynet have betydet, at de ville være tvunget til at frigive informationer, der kunne gavne deres konkurrenter samt stille selskaberne i en umulig position i fire lande, hvor offentliggørelse af den type indbetalinger til staten er forbudt, navnlig Angola, Cameroun, Kina og Qatar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs