Efter Deepwater Horizon: BP næsten i mål med strandrensning

Den amerikanske stat og BP har aftalt, at olieselskabets rensning af strandene i tre stater nu er færdig. Nu mangler kun en.
Foto: IMO
Foto: IMO

Det britiske olieselskab har efterhånden brugt 14 mia. dollar på at rydde op efter Deepwater Horizon-katastrofen i 2010, hvor store områder af den Mexikanske Golf blev forurenet efter et olielæk.

Nu er BP dog nået et langt skridt op vejen, skriver Oilprice.com.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Selskabet har nemlig indgået aftale med den amerikanske stat om, at oprydningsarbejdet på strandene i staterne Alabama, Florida og Mississippi nu er rengjort tilstrækkeligt, og at BP derfor ikke længere behøver udsende rensningspatruljer. Aftalen gælder dog ikke staten Louisiana, hvis strande blev hårdest ramt af oliekatastrofen.

Sitet skriver, at lokale beboere og miljøorganisationer kritiserer beslutningen fra regeringens side, fordi der ifølge dem stadig er et markant rensningsarbejde tilbage på strandene. Men ifølge den amerikanske kystvagt så er mængderne af olie så små, at yderligere oprydningsarbejde i selv vil gøre mere skade på naturen og de dyr, der lever i området.

Mexico sagsøger BP 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter