EnergiWatch

Efter Deepwater Horizon: BP næsten i mål med strandrensning

Den amerikanske stat og BP har aftalt, at olieselskabets rensning af strandene i tre stater nu er færdig. Nu mangler kun en.

Foto: IMO

Det britiske olieselskab har efterhånden brugt 14 mia. dollar på at rydde op efter Deepwater Horizon-katastrofen i 2010, hvor store områder af den Mexikanske Golf blev forurenet efter et olielæk.

Nu er BP dog nået et langt skridt op vejen, skriver Oilprice.com.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Selskabet har nemlig indgået aftale med den amerikanske stat om, at oprydningsarbejdet på strandene i staterne Alabama, Florida og Mississippi nu er rengjort tilstrækkeligt, og at BP derfor ikke længere behøver udsende rensningspatruljer. Aftalen gælder dog ikke staten Louisiana, hvis strande blev hårdest ramt af oliekatastrofen.

Sitet skriver, at lokale beboere og miljøorganisationer kritiserer beslutningen fra regeringens side, fordi der ifølge dem stadig er et markant rensningsarbejde tilbage på strandene. Men ifølge den amerikanske kystvagt så er mængderne af olie så små, at yderligere oprydningsarbejde i selv vil gøre mere skade på naturen og de dyr, der lever i området.

Mexico sagsøger BP 

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs