EnergiWatch

Knastør boring skuffer Statoil

Det norske olieselskab har kun fundet gas i den første efterforskningsboring i Johan Castberg-området, og det skuffer selskabet.

Statoil har kun fundet gas i den første af fire efterforskningsboringer planlagt i Johan Castberg-området i 2013.

Det skuffer selskabet, der gerne havde set olie i undergrunden. Infrastrukturen er nemlig ikke på plads til at udvinde gassen, og derfor er den uinteressant for selskabet.

"Selvom det er skuffende, at vi kun har fundet gas i Nunatak, tror vi på, at der er oliepotentiale i Johan Castberg-området," siger Gro G. Haatvedt, senior vice president for efterforskning hos Statoil, Norge, i en meddelelse.

"Nunatak-resultaterne har ingen indvirkning på vores forventninger til de næste tre brønde," fortsætter hun.

Efter færdiggørelsen af Nunatak-boringen forsætter riggen West Hercules til en nærliggende licens, hvor Iskrystall-prospektet skal bores.

Statoil er operatør på licensen med 50 pct. af ejerandelen, mens Eni Norge AS har 30 pct., og Petoro AS har 20 pct.

Medie: Johan Castberg-feltet 30 mia. kr. dyrere at udvikle

Statoil udskyder arktisk projekt 

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs