EnergiWatch

Statoil udskyder arktisk projekt

Statoil anbefaler at udsætte investeringsbeslutningen for Johan Castberg-projektet i Barentshavet. Nye norske skatteregler gør felterne mindre attraktive, lyder begrundelsen.

Den norske energikæmpe Statoil har valgt at udskyde beslutningen om at investere i et stort anlagt olieprojekt i Barentshavet.

Det såkaldte Johan Castberg-projekt, der består af flere oliefelter, skulle være med til at ekspandere selskabets aktiviteter videre ud af Nordsøen, men kommer nu alligevel ikke på banen som planlagt.

Årsag: Nye norske skatteregler.

Statoil går nye veje med egne rigge 

Selskabet skriver på sin hjemmeside, at der stadig er usikkerhed om størrelsen af resurser i feltet og fortsætter:

"I tillæg til det har regeringen for nyligt foreslået at reducere fradraget i petroleumsskatten, hvilket reducerer attraktiviteten til fremtidige projekter, særligt for marginale felter og felter, som kræver ny infrastruktur. Det gør det nødvendigt med en ny gennemgang af Johan Castberg-projektet," lyder det Øystein Michelsen, Statoils koncerndirektør for udvikling og produktion i Norge.

Statoil har i øjeblikket fire efterforskningsbrønde i Johan Castberg-området. Målet med disse boringer er at påvise, hvor store resurserne er i feltet "for at gøre en udbygning mere robust", som selskabet skriver.

Statoil har ikke sat nogen tidsfrist for, hvor længe Johan Castberg-projektet i Barentshavet vil blive udsat, skriver TDN Finans.

Norske olie-investeringer luner hos Rambøll

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs