EnergiWatch

Norsk oliefond tæt på historisk ejendomshandel

Den bugnende statslige norske oliefond betragtes som favorit til at løbe med den største ejendomshandel i Storbritannien siden finanskrisen.

Foto: Hanjin

De mange norske oliemilliarder er på vej på arbejde. I sidste uge opkøbte den statslige norske oliefond lagerbygninger i Storbritannien for omkring to mia. kroner - men en endnu større handel kan være på vej. Det skriver E24.no og Financial Times.

Den norske oliefond er i følge aviserne på jagt efter kapitalfonden Blackstones ejerandel i kontor- og forretningskomplekset Broadgate - et af de største erhvervsbyggerier i City of London. Blackstone sidder i dag på halvdelen af Broadgate - en ejerandel, der kan have en værdi på op til 30 mia. kroner. Handles ejerandelen til denne pris, vil det være den største ejendomshandel i Storbritannien siden finanskrisen.

 Ny undersøgelse: Verdens undergrund er proppet med olie

Den norske oliefond er dog ikke alene om at jagte Broadgate. Også den canadiske fond Brookfield og den tyske investeringsfond Deutsche Banks Reef er i følge Financial Times interesserede i investeringen. Vurdering er dog, at den norske oliefond er førende i kampen om Broadgate.

Appetit på opkøb

Ejendomsinvesteringer udgør i dag 0,9 procent af den norske oliefonds portefølje - men ambitionen er, at ejendomsinvesteringer skal øges til fem procent via en tilsvarende reduktions i fondens obligationsinvesteringer.

Oliefondens første ejendomsinvesteringer kom i 2009, hvor fonden købte sig ind i en større ejendomsinvestering i London - med blandt andet en række værdifulde ejendomme omkring den berømte indkøbsgade Regent Street. Siden har Oliefonden også købt ejendomme i blandt andet Paris og andre steder i Storbritannien. I år har Oliefonden indtil videre opkøbt ejendomme for tre mia. kroner i USA, over fire mia. kroner i Europa og indtil videre for to mia. kroner i Storbritannien.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs