Norsk oliefond tæt på historisk ejendomshandel

Den bugnende statslige norske oliefond betragtes som favorit til at løbe med den største ejendomshandel i Storbritannien siden finanskrisen.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

De mange norske oliemilliarder er på vej på arbejde. I sidste uge opkøbte den statslige norske oliefond lagerbygninger i Storbritannien for omkring to mia. kroner - men en endnu større handel kan være på vej. Det skriver E24.no og Financial Times.

Den norske oliefond er i følge aviserne på jagt efter kapitalfonden Blackstones ejerandel i kontor- og forretningskomplekset Broadgate - et af de største erhvervsbyggerier i City of London. Blackstone sidder i dag på halvdelen af Broadgate - en ejerandel, der kan have en værdi på op til 30 mia. kroner. Handles ejerandelen til denne pris, vil det være den største ejendomshandel i Storbritannien siden finanskrisen.

 Ny undersøgelse: Verdens undergrund er proppet med olie

Den norske oliefond er dog ikke alene om at jagte Broadgate. Også den canadiske fond Brookfield og den tyske investeringsfond Deutsche Banks Reef er i følge Financial Times interesserede i investeringen. Vurdering er dog, at den norske oliefond er førende i kampen om Broadgate.

Appetit på opkøb

Ejendomsinvesteringer udgør i dag 0,9 procent af den norske oliefonds portefølje - men ambitionen er, at ejendomsinvesteringer skal øges til fem procent via en tilsvarende reduktions i fondens obligationsinvesteringer.

Oliefondens første ejendomsinvesteringer kom i 2009, hvor fonden købte sig ind i en større ejendomsinvestering i London - med blandt andet en række værdifulde ejendomme omkring den berømte indkøbsgade Regent Street. Siden har Oliefonden også købt ejendomme i blandt andet Paris og andre steder i Storbritannien. I år har Oliefonden indtil videre opkøbt ejendomme for tre mia. kroner i USA, over fire mia. kroner i Europa og indtil videre for to mia. kroner i Storbritannien.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også