DONG afviser Hejre-kritik

Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for DONG Energy's danske olie- og gasforretning, afviser, at der kunne være sparet fire mia. kr. på Hejre-feltet.

I en kronik, som blev bragt i Børsen i dag, afviser Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for DONG Energy's danske olie- og gasforretning, at DONG kunne have sparet 4 mia. kr. på udbygningen af Hejre-feltet.

Det skulle angiveligt ske ved, at selskabet benyttede DUC's platform, Harald, i stedet for at etablere sin egen.

"Det lyder næsten for godt til at være sandt – og det er det da også. Hejre-gruppen har ikke modtaget et tilbud fra DUC, der ville give os lavere omkostninger for produktionen over Hejre-feltets levetid," skriver Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for DONG Energy's danske olie- og gasforretning i kronikken.

Han forklarer, at DONG Energy foretog en grundig analyse af en lang række muligheder, der bl.a. omfattede tilkobling til både eksisterende danske og norske platforme.

"Den løsning, der er valgt for Hejre, giver den laveste samlede produktionsomkostning, den største driftssikkerhed og den bedste mulighed for at kunne opnå yderligere værdi ved at kunne fungere som center for nye mindre fund i nærområdet. Denne konklusion afspejles også i Energistyrelsens endelige godkendelse af udbygningsplanen," skriver Flemming Horn Nielsen.

"Det er derfor også helt misvisende at hævde, at DONG Energy blev tilbudt en "rabat" og at vi lider et ”tab”. Virkeligheden er helt omvendt.

Corydon i samråd om Hejre-opbygning

DONG-enegang koster 4 milliarder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også