EnergiWatch

DONG afviser Hejre-kritik

Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for DONG Energy's danske olie- og gasforretning, afviser, at der kunne være sparet fire mia. kr. på Hejre-feltet.

I en kronik, som blev bragt i Børsen i dag, afviser Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for DONG Energy's danske olie- og gasforretning, at DONG kunne have sparet 4 mia. kr. på udbygningen af Hejre-feltet.

Det skulle angiveligt ske ved, at selskabet benyttede DUC's platform, Harald, i stedet for at etablere sin egen.

"Det lyder næsten for godt til at være sandt – og det er det da også. Hejre-gruppen har ikke modtaget et tilbud fra DUC, der ville give os lavere omkostninger for produktionen over Hejre-feltets levetid," skriver Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for DONG Energy's danske olie- og gasforretning i kronikken.

Han forklarer, at DONG Energy foretog en grundig analyse af en lang række muligheder, der bl.a. omfattede tilkobling til både eksisterende danske og norske platforme.

"Den løsning, der er valgt for Hejre, giver den laveste samlede produktionsomkostning, den største driftssikkerhed og den bedste mulighed for at kunne opnå yderligere værdi ved at kunne fungere som center for nye mindre fund i nærområdet. Denne konklusion afspejles også i Energistyrelsens endelige godkendelse af udbygningsplanen," skriver Flemming Horn Nielsen.

"Det er derfor også helt misvisende at hævde, at DONG Energy blev tilbudt en "rabat" og at vi lider et ”tab”. Virkeligheden er helt omvendt.

Corydon i samråd om Hejre-opbygning

DONG-enegang koster 4 milliarder

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs