DONG-enegang koster 4 milliarder

DONGs udbygning af det gigantiske Hejre-felt i Nordsøen er fire mia. kroner dyrere end nødvendigt, viser interne breve fra Maersk Oil, skriver Børsen.

Det har kostet statskontrollerede Dong Energy fire mia. kr. mere end nødvendigt at udbygge det kommende storfelt for olieproduktion Hejre i Nordsøen, skriver Børsen. Det viser en række interne dokumenter om sagen, Børsen har fået aktindsigt i. Dong Energy skal ifølge de interne tidsplaner for projektet foretage de første boringer på Hejre fra midten af næste år, efter at Dong Energy har opbygget en 12,1 mia. kr. dyr platform. Men prisen kunne være blevet markant lavere, lyder konklusionen i en omfattende korrespondance mellem Dong Energy, Energistyrelsen og Maersk Oil.

Nye DONG-priser rammer erhvervskunder

Dong Energy har valgt at opbygge en egen platform på Hejre-feltet. Det er en ekstremt dyr løsning, viser papirerne – set i forhold til at Maersk Oil har tilbudt Dong Energy at bruge deres platform, Harald, til at sende den producerede olie fra Hejre-feltet i land, til en pris, der er 4 mia. kr. lavere end den regning, det statsejede olieselskab ender med at betale. Harald er en af de største Nordsø-platforme, som hører under det Maersk-kontrollerede DUC.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Skal sikre stabilitet

"Vores beregninger viser, at (...) de nødvendige investeringer for Hejre-feltet vil være betragteligt lavere – i størrelsesorden 4 mia. kr.," skriver Kurt Normann Nielsen, der er Teknologi og projektdirektør i A. P. Møller-Mærsks olieselskab Maersk Oil, i et brev til Energistyrelsen, som Børsen har fået aktindsigt i.  I december 2010 siger Dong Energys oliechef, Søren Gath Hansen, at en selvstændig Hejre-platform er "den mest robuste løsning."

Grønt lys til kæmpe britisk offshorepark

I dag afviser Flemming Horn Nielsen, landechef for de danske aktiviteter i Dong Energy E&P, at kommentere brevet fra Maersk direkte.

 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også