EnergiWatch

Corydon i samråd om Hejre-opbygning

Finansministeren skal en tur i samråd, fordi det i går kom frem, at DONG Energy måske har betalt flere penge end nødvendigt for opbygningen af Hejre-feltet.

Foto: CARSTEN INGEMANN

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal en tur i samråd. Det skal han, fordi det i går kom frem, at DONG Energy tilsyneladende afviste et tilbud fra Maersk Oil tilbage i 2010, der kunne have gjort en opbygning af Hejre-feltet 4 mia. kr. billigere.

Det skriver Børsen.

DONG-enegang koster 4 milliarder 

"Jeg vil have finansministeren i samråd for at få hans redegørelse af sagen. Da staten er storaktionær i DONG Energy, vil jeg være sikker på, at DONG Energy træffer de korrekte beslutninger," siger Mike Legarth, konservativ finanspolitisk ordfører, til avisen.

Opbygningen af Hejre-feltet har et prisskilt på 12,7 mia. kr., og ifølge Børsen kunne statens energiselskab have sparet omkring en-tredjedel af prisen, hvis DONG havde valgt at bruge Maerks Oils Harald-felt, der ligger tæt på Hejre-feltet.

Olieselskaber truer med at forlade Danmark 

I et skriftligt svar til Børsen skriver finansminister Bjarne Corydon (S), at det er ministeriets forståelse, at DONG valgte at etablere sin egen platform, fordi det forretningsmæssigt var bedst for selskabet.

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs