Corydon i samråd om Hejre-opbygning

Finansministeren skal en tur i samråd, fordi det i går kom frem, at DONG Energy måske har betalt flere penge end nødvendigt for opbygningen af Hejre-feltet.
Foto: CARSTEN INGEMANN
Foto: CARSTEN INGEMANN

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal en tur i samråd. Det skal han, fordi det i går kom frem, at DONG Energy tilsyneladende afviste et tilbud fra Maersk Oil tilbage i 2010, der kunne have gjort en opbygning af Hejre-feltet 4 mia. kr. billigere.

Det skriver Børsen.

DONG-enegang koster 4 milliarder 

"Jeg vil have finansministeren i samråd for at få hans redegørelse af sagen. Da staten er storaktionær i DONG Energy, vil jeg være sikker på, at DONG Energy træffer de korrekte beslutninger," siger Mike Legarth, konservativ finanspolitisk ordfører, til avisen.

Opbygningen af Hejre-feltet har et prisskilt på 12,7 mia. kr., og ifølge Børsen kunne statens energiselskab have sparet omkring en-tredjedel af prisen, hvis DONG havde valgt at bruge Maerks Oils Harald-felt, der ligger tæt på Hejre-feltet.

Olieselskaber truer med at forlade Danmark 

I et skriftligt svar til Børsen skriver finansminister Bjarne Corydon (S), at det er ministeriets forståelse, at DONG valgte at etablere sin egen platform, fordi det forretningsmæssigt var bedst for selskabet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr Peak Wind

CIP sigter mod overskudsfordobling i 2023

For abonnenter