Energiselskaber er dukse til effektivisering

Det går rigtig godt i de danske energiselskaber med at opfylde krav om energieffektiviseringer. Energi- og klimaministeren glæder sig.
Foto: DONG
Foto: DONG

Det går rigtig godt med energieffektiviseringen i de danske net- og distributionsselskaber inden for el, naturgas, fjernvarme og olie.

Resultaterne fra 2012 viser, at der er blevet realiseret energibesparelser i branchen, der svarer til 139 pct. af det samlede krav, viser en opgørelse fra Energistyrelsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Tilsammen har selskaberne indberettet realiserede energibesparelser på 8.524 TJ (Terajoule) eller det, der svarer til ca. 2,4 milliarder kWh.

Særligt elselskaberne har været fremme i skoene med energibesparelse på mere end 1.500 TJ. Lidt mere stille er det gået for sig i olieselskaberne, men også her er energibesparelserne overopfyldt.

Svarer til 100.000 husholdninger

Ifølge Energistyrelsen vil elselskabernes energispareforpligtigelse i 2013 svare til ca. 2,6 pct. af Danmarks endelige energiforbrug eksklusiv transport.

Årets besparelse svarer til det gennemsnitlige forbrug i omkring 100.000 danske husholdninger. Det begejstrer klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

"Det er en meget positiv melding, der viser, at energisektoren er en aktiv medspiller, som formår at leve op til de skærpede krav om energibesparelser. Det bekræfter min tro på, at energiselskaberne vil levere de resultater, der skal til for, at vi  kan leve op til de ambitiøse målsætninger, vi har på klima- og energiområdet," siger ministeren i en pressesmeddelelse.

Med energiaftalen fra 2012 forøges energiselskabernes spareindsats yderligere med 75 pct. i 2013-2014 og med 100 pct. i 2015. Det svarer til en stigning fra 6,1 PJ (1 PJ svarer til 1000 Terajoule) til 10,7 PJ i 2013-2014 og 12,2 PJ i 2015.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også