Gaslagre i Europa opnår rekordniveau men faren er ikke drevet over

Nu er man i gang med at fylde lagrene igen, selv om man normalt først gør det senere på foråret eller i sommeren. 
Krigen i Ukraine betød, at man frygtede en regulær gaskrise med forsyningsmangel og nedlukket industri, samtidigt med at priserne ville eksplodere. | Foto: Energinet
Krigen i Ukraine betød, at man frygtede en regulær gaskrise med forsyningsmangel og nedlukket industri, samtidigt med at priserne ville eksplodere. | Foto: Energinet
AF MARKETWIRE

Gaspriserne er fortsat på vej ned i Europa, og gaslagrene er stigende, konstaterer Børsen

Krigen i Ukraine betød, at man frygtede en regulær gaskrise med forsyningsmangel og nedlukket industri, samtidigt med at priserne ville eksplodere.

Det gjorde gaspriserne så også i foråret og efteråret 2022.

Men siden nytår er det gået den anden vej, og i januar nåede priserne ned på samme niveau som før krigen brød ud, skriver avisen.

”Europas energisystem har overraskende formået at tilpasse sig på både udbuds- og efterspørgselssiden,” lyder det i en ny analyse fra det franske Institut Francais des Relations Internationales, Ifri ifølge Børsen.

Nu er man i gang med at fylde lagrene igen, selv om man normalt først gør det senere på foråret eller i sommeren. Ifølge en omfattende dataside fra tænketanken Bruegel er EU’s gaslagre på sit højeste niveau siden 2015.

Selv om det ser lyst ud nu, kan en tør og varm sommer og en lang og kold vinter dog give Europa så højt et energiforbrug, at man igen oplever forsyningsproblemer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også