EnergiWatch

Equinor vil investere 700 millioner i Rosebank

Olieselskabet meldes på vej med en stor investering i det tidligere Dong-ejede Rosebank-felt i britisk sektor.

Foto: PR / Equinor / Ole Jørgen Bratland

I februar 2020 talte EnergiWatch med Anders Opedal i London. Det var i forbindelse med Equinors kapitalmarkedsdag, og det var før, at Opedal blev sat i spidsen for det norske olieselskab.

Dengang var han koncerndirektør for teknologi, projekter og boringer, og da snakken faldt på Equinors planer om elektrificering nævnte han Rosebank som et af de felter, der ville være vanskelige at elektrificere, eftersom det ligger langt fra land.

"Men vi skal nok finde løsninger på sigt," sagde han videre.

Og nu lader det da også til, at Equinor har fundet løsninger til at udvikle det, som i dag er et af de største uudviklede felter i Storbritannien.

Ifølge mediet Energy Voice er Equinor således klar til at investere 80 mio. pund i modifikationer på Knarr, som er en flydende produktionsenhed (FPSO). Det svarer til 700 millioner danske kr.

Penge, som skal bruges til at sikre, at fartøjet kan fungere på lavtudledende strøm og som skal understøtte en fuld elektrificering af Rosebank. Strømmen til Knarr skal så enten komme fra land eller fra flydende energienheder; det endelige design udestår fortsat men f.eks. har flydevind tidligere været nævnt.

Rosebank, som tidligere var ejet af Dong (i dag Ørsted), ejes foruden af Equinor med 40 procent også af Suncor Energy og Ithaca Energy, som hver især sidder på hhv. 40 og 20 pct.


Myndigheder beder Equinor om ikke at lukke gaskraftværk 

Equinor-chefen fryder sig over Danske Commodities

En eventuel strømrationering kan få store konsekvenser for norsk gaseksport 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs