EnergiWatch

Myndigheder beder Equinor om ikke at lukke gaskraftværk

For at sikre forsyningssikkerheden i Norge har Statnett nu formelt bedt olieselskabet om at udsætte sine planer om nedlukning af Mongstad.

Foto: Equinor

For fem et halvt år siden meldte Equinor ud, at det nu kunne være nok. At gaskraftværket Mongstad langt fra var nogen guldgrube stod måske allerede klart, da Ørsted i 2013 – blot tre år efter indvielsen – accepterede et tab på omkring 160 mio. kr., da det blev solgt for 1,7 mia. kr. til det norske olieselskab. Men de kontinuerlige og ”alvorlige driftstab” fik endeligt Equinor til i februar 2017 at annoncere udfasningen af værket.

Først i foråret 2019 indløb ansøgningen om at slukke kraftvarmeværket, der fra begyndelsen kun har anvendt den ene af sine to 140 MW-turbiner, og det blot med reduceret kapacitet. Selv om systemoperatøren Statnett bemærkede, at det kunne presse forsyningssikkerheden i området, fik Equinor da også tilladelsen fra NVE.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs