EnergiWatch

Frygt for svækket forbrug tynger oliepriserne inden Opec-møde

Organisationen, der mødes sammen med allierede lande som Rusland, samlet kendt som Opec+, ventes at fastholde sin produktionspolitik, fortæller kilder fra Opec+ til Reuters.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne tynges onsdag morgen af bekymringer om manglende efterspørgsel forud for et møde med medlemslandene i Organisationen af Olieproducerende Lande.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 99,97 dollar mod 100,39 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 93,75 dollar mod 93,92 dollar tirsdag eftermiddag.

Organisationen, der mødes sammen med allierede lande som Rusland - samlet kendt som Opec+ - ventes at fastholde sin produktionspolitik, fortæller kilder fra Opec+ til Reuters.

Analytikere venter da heller ingen ændringer på grund af svage udsigter for efterspørgslen, da frygten for recession vokser.

De vurderer, at topproducenten Saudi-Arabien måske vil være tilbageholdende med at øge produktionen på bekostning af Rusland, der er ramt af sanktioner som følge af krigen i Ukraine.

”Denne uges vigtigste begivenhed for olien er fortsat dagens Opec+-møde, hvilket bør holde priserne inden for et vist interval,” siger Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker hos Oanda, til Reuters.

Han tilføjer, at organisationen har gode argumenter for at stå fast på sin nuværende produktionspolitik med en forøgelse af den daglige produktion på 400.000 tønder om måneden.

”Opec+ er ikke i nærheden af at nå sit produktionsmål, så oliepriserne vil med al sandsynlighed være understøttet, selv hvis produktionen løftes en smule i september,” fortsætter Edward Moya.

Oliepriserne tynges fortsat af frygt for manglende efterspørgsel på olie. Forbruget trues blandt andet af stigende risiko for recession i USA og Europa, gældskrise i udviklingslande og Kinas nultolerance over for smitetudbrud med covid-19, påpeger Vivek Dhar, der er analytiker i Commonwealth Bank, i et notat ifølge Reuters.

De amerikanske olielagre voksede i sidst uge med 2,2 mio. tønder, viser tal fra industriorganisationen American Petroleum Institute. Analytikere venter ifølge Reuters et fald på 600.000 tønder.

De officielle lagertal offentliggøres torsdag af det amerikanske energiministerium, EIA.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1768,95 dollar mod 1778,25 dollar tirsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs