EnergiWatch

Amerikansk raffinaderi skummer olien

Den globale raffinaderi-kapacitet er skrumpet de seneste år under pandemien, hvilket har fået de mindst lønsomme raffinaderier til at lukke.

Foto: PR / Drivkraft Danmark/Kontraframe.dk

Amerikanske Marathon Petroleum, der driver raffinaderier, har haft et forrygende andet kvartal præget af stigende priser på brændstof og anstrengte lagre.

Den globale raffinaderi-kapacitet er nemlig skrumpet de seneste år under pandemien, da efterspørgslen er faldet, hvilket har fået de mindst lønsomme raffinaderier til at lukke.

Hertil kommer, at Vestens sanktioner mod Rusland har skabt yderligere ubalance på markedet, der også er påvirket af, at efterspørgslen mange steder er på vej op, efter at coronarestriktionerne er lettet.

For Marathon har det betydet, at selskabets marginer er hele tredoblet til 37,54 dollar per tønde i kvartalet. Samtidig kører selskabets raffinaderier på næsten fuld kapacitet.

Facit for aktionærerne er et justeret nettooverskud på 5,7 mia. dollar, eller 13 gange mere end i samme periode sidste år.

Det svarer til et justeret overskud per aktie på 10,61 dollar. Til sammenligning havde analytikere ifølge Bloomberg blot ventet et plus på 8,72 dollar.

Aktien ligger tirsdag ved frokosttid i USA lidt over 4 pct. højere.

Siemens Gamesa bekræfter fyringsplaner

Spanien slukker lys og mindsker køling for at spare energi

Ørsted indvier sit drifts- og vedligeholdelsescenter i Taiwan

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs