EnergiWatch

Green Power Denmark hejser gult advarselsflag over renten

Stigende renter og politisk beslutning om producentbetaling for tilslutning til elnettet skaber dårligere markedsvilkår for grønne investeringer, mener Green Power Denmark.

Foto: Green Power Denmark

Erhvervsorganisationen Green Power Denmark advarer om, at grønne investeringer risikerer at gå ned i gear.

Det skriver Børsen på baggrund af et interview med adm. direktør Kristian Jensen, der metaforisk hejser ”det gule flag”:

”Det her er ikke et rødt advarselsflag, men det er klart et gult flag over for politikerne. De øgede omkostninger, der lige nu kommer – både de politisk besluttede og de højere renter – risikerer simpelthen at sænke farten på den grønne omstilling”.

Det nærmest vrimler med nye målsætninnger om opsætning af vind, sol, udrulning af fjernvarme og installation af varmepumper for tiden, hvor EU med Repower EU-planen har et erklæret mål om f.eks. at nå en kapacitet på 600 gigawatt solenergi inden 2030 og en fordobling i brugen af varmepumper, mens Danmark har en erklæring om, med energiminister Dan Jørgensens ord, at blive ”et stort grønt kraftværk for hele Europa” med en femdobling af havvind og en firedobling af sol og landvind.

Men det kræver investeringer, og indtil videre har markedet været gunstigt med lave renter og lavt afkast på konkurrerende investeringsalternativer som obligationer. Men det har ændret sig markant, udtaler Kristian Jensen til Børsen:

“Indtil nu har det jo været sådan, at finansieringen nærmest har været gratis – at penge ikke har kostet noget. Når der ikke har været et særlig højt afkast på obligationer, har mange investorer søgt mod alternative investeringer, og det har gjort, at rigtig mange midler har været kørt ud i grøn omstilling og energiinvesteringer”.

Kristian Jensen vil have omvendt dansk elnetstrategi

Green Power Denmark ser gode signaler i skattereform

Green Power Denmark finder sin nummer to

Energikrise får investorer til at se mere positivt på olie og gas

Tilbagevenden til kul skader selskabers omdømme hos investorer

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs