Brancheorganisation ser momentum for "overset" gas

I lyset af et europæisk ønske om at blive russisk energiafhængighed kvit, kan LPG spille en stor rolle, lyder det fra Drivkraft Danmark.
Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark. | Foto: PRDrivkraftDanmark
Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark. | Foto: PRDrivkraftDanmark

Gasleverandørerne kan i disse tider mærke, at der er kommet et stort fokus på at sikre sig energiforsyningen. Særligt en usikker fremtid for naturgasforsyning har gjort interessen for alternativer som LPG betydeligt større.

”Efterspørgslen er for flere virksomheder steget med omkring 200 pct., og branchen forventer, at denne udvikling vil fortsætte, i takt med, at flere ønsker at blive uafhængig af den russiske gas, udtaler Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark.

Brancheorganisationen har medlemmer, der blandt andet står for at levere LPG, der kan fungere som et alternativ til naturgassen. Den flydende LPG er et restprodukt af produktionen af benzin og diesel.

I de kommende år er planen, at LPG skal erstattes af mere grøn gas i form af RLG (Renewable Liquified Gas), der produceres af en række vedvarende energikilder.

”Det er helt forståeligt, at mange kunder har fået øjnene op for LPG, som ellers har været betragtet som lidt af et nicheprodukt. For det første er LPG på den korte bane en god erstatning for den gas, virksomhederne tidligere har brugt, og kan dermed sikre den helt nødvendige stabile forsyning. Men LPG er også en langsigtet løsning, da den fossile LPG i de kommende år vil blive erstattet med klimavenlige alternativer. Et godt eksempel er flydende gas, der produceres som restprodukt fra produktionen af det grønne flybrændstof, som vi får så stort brug for i fremtiden,” siger Jacob Stahl Otte.

Dansk duo skal lave flydende grøn gas fra PTX-restprodukt

Gasleverandør undrer sig over manglende alternativ til gasledning til Lolland-Falster


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også