EnergiWatch

Gasleverandør undrer sig over manglende alternativ til gasledning til Lolland-Falster

Flydende biogas (LBG) havde været en langt bedre løsning end den planlagte gasledning til Lolland-Falster - både økonomisk og klimamæssigt. Det mener gasleverandøren Kosan Gas, som undrer sig over, at der ikke er blevet kigget på løsningen.

Nordic Sugars to sukkerfabrikker i Nykøbing Falster og Nakskov ville kunne være blevet forsynet med biogas, uden at der ville have være forbundet anlægsinvesteringer. | Foto: Peter Hove Olesen

Der har allerede været stor polemik omkring den kommende gasledning til Lolland-Falster på 115 kilometer, som blev vedtaget for lidt over et år siden. Forbindelsen skal forsyne sukkerfabrikken Nordic Sugars produktioner med gas, så selskabet kan leve op til nye EU-krav.

Den er imidlertid blevet kritiseret af dem, som ikke mener, at Danmark bør opføre ny infrastruktur til fossil energi, ligesom den er blevet kaldt for dyr og for forhastet. Og debatten kører stadigvæk – senest bl.a. i forbindelse med, at regningen er vokset til over en milliard kroner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs