EnergiWatch

Frygt for global recession tynger fortsat oliepriser

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har noteret, at det globale olieforbrug overstiger den globale forsyning, og derfor nærmer olielagrene sig kritisk lave niveauer.

Foto: ESSAM AL-SUDANI/REUTERS / X03713

Oliepriserne ligger onsdag morgen lavere end niveauet ved dansk børslukketid tirsdag efter det kraftige fald tidligere på dagen tirsdag.

Fortsat bekymring for udbudsbegrænsninger og frygten for en global recession hænger stadig over oliemarkedet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 103,98 dollar mod 105,26 dollar tirsdag eftermiddag. Tidligere tirsdag var Brent-prisen oppe på 114,75 dollar, før en voldsom nedtur satte ind.

Den amerikanske WTI-olie handles onsdag morgen endvidere i 100,08 dollar mod 101,27 dollar tirsdag kl. 17 - og 111,45 dollar tirsdag morgen.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har noteret, at det globale olieforbrug overstiger den globale forsyning, og derfor nærmer olielagrene sig kritisk lave niveauer.

Samtidig advarer finanskoncernen Citigroup om, at oliepriserne kan falde under de 70 dollar per tønde i den nærmeste fremtid.

Det er tydeligt, at oliemarkedet påbegynder årets tredje kvartal på et volatilt grundlag, skriver Bloomberg News.

Ifølge Wayne Gordon, der er råvarestrateg hos UBS Wealth Management, vil priserne dog stige igen, når først der er faldet ro på markedet.

”Priserne vil stige, når først vi kommer forbi denne korte og intense periode med risk-off . Vi har set en række problemer (på udbudssiden, red) i Nordafrika, vi har set OPEC potentielt ramme under bestemte produktionsmål. Efterspørgselssiden fortsætter med at være robust, hvis den endda ikke forbedres,” siger han til Bloomberg News.

Særligt i Kina er der tegn på et stigende forbrug, da landet kommer ud af strenge nedlukninger under covid-19, der har ramt efterspørgslen hårdt.

Kinas samlede forbrug af benzin og diesel var i sidste måned på omtrent 90 pct. af niveauet i juni 2019, skriver Bloomberg News.

Prisen på en amerikansk tønde olie falder til under 100 dollar

Exxon forventer store milliardgevinster på stigende energipriser

Energiprischokkets vindere: Olieraffinaderierne vælter sig i penge

Biden vil bede golfalliance om at øge olieproduktionen

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs