EnergiWatch

Exxon forventer store milliardgevinster på stigende energipriser

De stigende oliepriser vil lune på indtægtssiden hos amerikanske Exxon i regnskabet for andet kvartal.

Russisk nedlukning koster ikke det store for Exxon sammenlignet med de gevinster, som højere energipriser giver. | Foto: Exxon Mobil

Den amerikanske energigigant Exxon Mobile oplyser til de amerikanske børsmyndigheder at selskabet ser markante positive effekter af de høje energipriser i andet kvartal.

Det skriver Bloomberg News.

Selskabet ser en positiv effekt fra de høje gaspriser på 1,5-1,9 mia. dollar og en positiv effekt på 1-1,4 mia. dollar fra de ændrede priser på flydende energi, som olie.

Samtidig oplyser selskabet, at de venter en negativ effekt på relativt beskedne 100-200 mio. dollar fra nedlukningen af produktionen i Rusland.

Selskabet oplyser også, at deres indtægter fra raffinaderier vil stige med op til 5,5 mia. dollar.

Umiddelbart har det ikke effekt på energigigantens aktiekurs. Den ligger stort set uændret i eftermarkedet. Aktien stiger 0,6 pct. til 87,99 dollar i eftermarkedet efter en stigning på 2,2 pct. i den ordinære handel. Siden nytår er aktien steget 43,1 pct.

Bidens pres sænker oliepriserne

Exxon står over for retssag omkring klimakriminalitet

Exxon Mobil skuffer med indtjening og olieproduktion

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs