EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Foto: Kåre Viemose

Ruslands invasion af Ukraine har sat snart sagt alle nye gasprojekter, der ikke har at gøre med Rusland, i særdeles høj kurs. Den danske regering har ved flere lejligheder slået fast, at den som følge af krigen er gået i gang med at undersøge, hvilke muligheder der er for midlertidigt at øge gasindvindingen i den danske del af Nordsøen.

To af projekterne – Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord – har operatøren Total Energies allerede indsendt feltudviklingsplaner for. Men investeringsbeslutningerne for projekterne, der ventes at kunne sikre op til 118 mio. tønder olieækvivalenter, er siden blevet udskudt med 2-3 år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Olieprisen på vej mod bedste uge i fire måneder

Torsdag løftede Det Internationale Energiagentur, IEA, sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie. Det venter nu et globalt forbrug på 2,1 mio. tønder per dag - 380.000 tønder mere end tidligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs