EnergiWatch

Russisk invasion kan fremskynde 118 mio. tønder dansk olie

I efteråret udskød Total Energies investeringsbeslutningen på Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord-projekterne med flere år. Men i lyset af krigen i Ukraine ser olieselskabet på atter at fremskynde dem.

Tyra har stadig førsteprioritet for Total Energies i Danmark. Men mulighederne for hurtigt at få anden produktion på overvejes nu grundigt. | Foto: Total Energies

Det åbenlyse faktum at energi er politik manifesterer sig på mange måder. I slutningen af 2020 blev den danske olie- og gassektor eksempelvis revitaliseret, da regeringen og et bredt politisk flertal vedtog at frede industrien frem til 2050. En beslutning, der gav olieselskaberne den fornødne ro om rammevilkårene til, at adskillige udviklingsprojekter i den danske del af Nordsøen blev hevet op ad skufferne og støvet af.

To af de mest interessante var Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Allerede få uger efter den politiske aftale blev underskrevet indsendte den suverænt største aktør på dansk sokkel, Total Energies, feltudviklingsplaner for de to projekter, der forventligt indeholder op til 118 mio. tønder primært olie. Planmæssigt skulle de have haft produktionsopstart i 2024, såfremt der blev truffet beslutning om at foretage investeringen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs