EnergiWatch

2021 har sat oliebranchen i et nyt lys

Energiåret der gik: Året efter aftalen om det historiske oliestop i Danmark har vendt op og ned på mangt og meget i oliebranchen. Prismiljøet er genoprettet, selskaberne har positioneret sig til en anderledes fremtid i Nordsøen, og så har CCS for alvor fået luft under vingerne.

Foto: Magnus Holm

Hvis en begivenhed kan symbolisere et helt år for en samlet industri, står 1. december ud som et godt bud for den danske olie- og gasbranche i 2021. Her viste branchens talerør, at det gælder om at finde nyt fodfæste, når man har fået revet tæppet væk under sig, idet brancheorganisationen Olie Gas Danmark skiftede navn til Dansk Offshore.

En sigende rebranding næsten præcist et år efter Nordsøaftalen fra 4. december sidste år, hvor et bredt flertal i Folketinget satte en slutdato for al olie- og gasproduktion i 2050 og bremsede de tilbagevendende, internationale udbudsrunder. Semantikken bag "Dansk Offshore" tilsiger, at branchen fremadrettet skal satse på mere end olie og gas, og at ikke mindst CO2-fangst og -lagring bliver et afgørende indsatsområde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs