Oliepriserne dykker efter indhug i strategiske reserver

Efter Ruslands invasion i Ukraine og talrige vestlige sanktioner mod Rusland, er der opstået nedbrud på det globale oliemarked. Derfor har en samling lande besluttet at tappe 240 mio. tønder olie fra de strategiske reserver.
Foto: Todd Korol/REUTERS / X00147
Foto: Todd Korol/REUTERS / X00147
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder fredag, efter at en række af olieforbrugende lande har planlagt frigivelse af olie fra de strategiske reserver.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 99,93 dollar mod 100,99 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 95,60 dollar mod 96,42 dollar torsdag eftermiddag.

Efter Ruslands invasion i Ukraine og talrige vestlige sanktioner mod Rusland, er der opstået nedbrud på det globale oliemarked. Derfor har en samling lande besluttet at tappe 240 mio. tønder olie fra de strategiske reserver - svarende til omkring en 1 mio. tønder olie dagligt fra maj til udgangen af december.

"Selv om det er den hidtil største mængde olie udbudt fra reserverne, siden de blev opbygget i 1980, vil det øgede udbud ikke ændre oliemarkedets fundamentale struktur. Frigivelsen af olie kommer sandsynligvis til midlertidigt at lægge låg på prisstigningerne og forsinke nogle af udfordringerne på oliemarkedet, heriblandt en forsinkelse af et øget udbud fra vigtige olieproducenter," lyder det ifølge Reuters fra ANZ Research.

Flere steder i Kina oplever man omfattende nedlukninger, som følge af covid-19-udbrud. Det har betydet en mindre efterspørgsel på olie i Kina, hvilket også afspejles i oliepriserne.

Shell betalte ikke skat på udvinding i den britiske Nordsø i 2021

EU-præsident: Russisk olie og gas vil snart skulle sanktioneres

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også