EnergiWatch

Oliepriserne falder på Omikron-frygt og ophobede benzinlagre

Oliepriserne sætter sig torsdag morgen oven på to dage med stigninger, efter at usikkerhed omkring den meget smitsomme omikron-variant igen har fået tag i markedet.

Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 84,32 dollar mod 84,53 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,30 dollar mod 82,34 dollar onsdag eftermiddag.

Tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, viste onsdag eftermiddag, at omikron-varianten har tynget efterspørgslen på benzin. Det førte i sidste uge til en stigning i benzinlagrene på 7,96 mio. tønder. Analytikerne havde til sammenligning ifølge Bloomberg ventet en stigning på 2,77 mio. tønder.

"Benzinefterspørgslen var svagere end vagten og stadig under niveauet før pandemien, og hvis det bliver en tendens, vil oliepriserne ikke kunne presse sig højere," skriver Edward Moya, der er analytiker i Oanda, i et notat ifølge Reuters.

Omikron-variantens påvirkning ventes dog at være kortvarig, tilføjer analytikeren.

Mens benzinlagrene steg i sidste uge, ramte olielagrene det laveste niveau i over to år med et fald på 4,55 mio. tønder. Det sendte onsdag priserne op i det højeste niveau i to måneder i 85,21 dollar for en tønde af Nordsø-olien Brent.

Understøttelsen fra de aftagende olielagre blev dog begrænset af ophobningen i lagrene for raffinerede produkter, heriblandt benzin, skriver Citi i en analyse ifølge Reuters.

I sidste uge var antallet af kommercielle flyvninger 16 pct. under niveauet før coronapandemien, skriver ANZ Research. Det er en bedring sammenlignet med sidste uge af december, hvor antallet af flyvninger ifølge Flightradar24 var 20 pct. under niveauet før corona.

De amerikanske olielagre ventes dog at stige, da flere olieproducenter presser på for hurtigere at få klargjort nye oliebrønde til pumpning af olie i USA's største skiferoliefelt, Permian Basin, skriver Reuters.

Opec+ fastholder plan om at hæve olieproduktion i februar

Hvem skal forsyne verden med olie, når investorerne flygter fra olieindustrien?

Der kommer masser af olie på markedet i 2022

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs