EnergiWatch

Brent-olie kredser om 80 dollar tønden efter flere ugers optur

Oliepriserne ligger onsdag morgen næsten uændrede efter flere uger med stigninger, der nu igen har bragt prisen på en tønde brent-olie op i 80 dollar.

Foto: Hasan Jamali/AP/Ritzau Scanpix

Futuren for en tønde brent-olie med levering i marts koster onsdag morgen 79,98 dollar mod 80,07 dollar tirsdag kl. 17. Siden starten af december er prisen steget 16,5 pct. fra 68,57 dollar.

Den amerikanske referenceolie, WTI, koster onsdag morgen desuden 76,95 dollar mod 77,18 dollar tirsdag.

Priserne steg godt 1 pct. tirsdag, da de olieeksporterende lande og deres samarbejdspartnere, Opec+, efter et møde som ventet besluttede at holde fast i deres tidligere indgåede planer om trinvis opskalering af leverancerne måned for måned.

Det betyder, at produktionen fra februar hæves med yderligere 400.000 tønder om dagen. Den faktiske forøgelse af mængderne kan dog blive meget mindre, da nogle lande kæmper med at ramme deres produktionsmål.

Medstifter af Energy Aspects Amrita Sen forudser ifølge Bloomberg News da også, at alliancen kun kommer til at øge deres output med 250.000 tønder om dagen i næste måned.

Oliepriserne understøttes også af en industrirapport fra USA, som viser endnu et fald i lagrende af råolie i landet. Data fra den amerikanske brancheforening for olie- og naturgas, API , viste tirsdag aften nemlig et fald i de amerikanske olielagre på 6,4 mio. tønder i sidste uge.

Opec+ fastholder plan om at hæve olieproduktion i februar 

Oliepriser stiger yderligere forud for møde i Opec+

Opec vælger ny generalsekretær fra Kuwait 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs