EnergiWatch

Oliepriserne stiger forud for Opec+ møde

Flere analytikere forventer ifølge Reuters, at Opec+ vil stoppe planerne om at tilføje 400.000 tønder råolie per dag i januar.

Foto: ANGUS MORDANT/REUTERS / X06552

Oliepriserne stiger en anelse onsdag morgen efter at være faldet i løbet af tirsdag. Priserne stiger, inden organisationen af olieeksporterende lande, Opec, mødes senere i dag forud for et møde med dens allierede, Opec+, torsdag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 71,07 dollar mod 70,41 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 67,79 dollar mod 67,04 dollar tirsdag eftermiddag.

Flere analytikere forventer ifølge Reuters, at Opec+ vil stoppe planerne om at tilføje 400.000 tønder råolie per dag i januar. Det skal ses i lyset af det potentielle dyk i efterspørgslen, der kan komme som følge af rejsebegrænsninger for at inddæmme spredningen af Omikron-varianten.

Flere Opec+ ministre har dog sagt, at der ikke er behov for at ændre kurs.

"Markedet fortsætter med at lede efter tegn på enhver indvirkning af Omikron på efterspørgslen," siger råvareanalytikere fra ANZ Research i en note.

IEA: Enden på olieprisstigninger er nær efter bedring i produktionen

Japan overvejer at tære på reservelagre af råolie

Danske Bank: Den rekordhøje oliepris har nået toppen

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs