EnergiWatch

Danske Bank: Den rekordhøje oliepris har nået toppen

"Jeg tror, vi ser toppen lige nu, da Opec og Rusland har meddelt, at de vil øge produktionen," udtaler chefanalytiker.

Foto: Bloomberg/Bloomberg

Olieprisen er stødt stigende i øjeblikket og er ikke set højere siden 2014, efter at prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, fredag formiddag nåede op på 85 dollar.

Det fremgår af Bloomberg News.

Tilbage i juni vurderede blandt andet Bank of America, at en oliepris på 100 dollar per tønde kunne blive en realitet til næste år.

Det niveau tror chefanalytiker i Danske Bank, Jens Nærvig Pedersen, dog ikke, at vi når op på.

"Jeg tror, vi ser toppen lige nu, da Opec og Rusland har meddelt, at de vil øge produktionen," udtaler chefanalytikeren med ekspertise i blandt andet olie, til MarketWire.

Men selvom olieproducenterne har lovet at øge produktionen, skal man dog ikke forvente, at priserne vil falde med det samme.

"De store olieproducerende lande har ikke travlt med at øge produktionen, da de i øjeblikket nyder godt af de høje oliepriser efter en svær tid med negative oliepriser sidste år."

"Men den nuværende oliepris har for mange olieproducenter gjort det fristende at øge produktionen," siger Jens Nærvig Pedersen.

Ifølge Danske Bank-analytikeren rammer de rekordhøje priser hårdest i lande som Kina, Japan og Tyrkiet, der er blandt dem med størst behov for olieimport.

Modsat er det lande som Rusland, Norge og Saudi-Arabien, der kan fryde sig mest over den aktuelle situation.

Chefanalytikeren tror på, at prisen vil normaliseres og lande på et niveau omkring 75 dollar per tønde, når vi engang når ind i 2022 - måske endda allerede i år.

Det afhænger dog af, om vi får en kold vinter, der vil kunne holde prisen oppe grundet det høje prisniveau på energi, herunder naturgas, lyder det fra Jens Nærvig Pedersen.

Olien rammer 85 dollar per tønde nordsøolie

Benzinprisen sætter rekord – mangel på olie spiller ind 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs