EnergiWatch

Maersk Drilling holder fast i forventninger til 2021

Maersk Drilling holder fast i sine forventninger til 2021 om et driftsoverskud på op mod 330 mio. dollar. Det fremgår af handelsopdatering for tredje kvartal, der viser lille fald i omsætning sammenlignet med andet kvartal. Opdateres

Foto: PR/Maersk Drilling

Boreselskabet Maersk Drilling holder fast i sine forventninger om et driftsoverskud før særlige poster (ebitda) på op mod 330 mio. dollar i 2021.

Det fremgår af en handelsopdatering for tredje kvartal, som selskabet har lagt på bordet onsdag.

Bundlinjen fremgår ikke af opdateringen. I stedet melder Maersk Drilling om en omsætning på 333 mio. dollar for perioden, hvilket var en tilbagegang på 17 mio. dollar set i forhold til årets andet kvartal, som gav sorte tal på bundlinjen.

Topchef Jørn Madsen erklærer sig "tilfreds med vores stærke driftsmæssige præsteren", som "holder os på sporet mod at levere som lovet i 2021."

Han fremhæver desuden salget af riggen Maersk Inspirer.

"Den vellykede afslutning af Maersk Inspirer-transaktionen har styrket vores balance markant og giver fleksibilitet i et marked, der fortsat viser klare tegn på bedring, omend med udfordrende udsigter på kort sigt i det norske jackup-undersegment," siger Madsen i opdateringen.

Tilbage i august opjusterede Maersk Drilling sine forventninger, så man ventede driftsresultat før af- og nedskrivninger og særlige poster (ebitda) på 290-330 mio. dollar mod tidligere 260-310 mio. dollar.

For sin flåde melder Maersk Drilling om gennemsnitlige dagsrater på 219.000 dollar om dagen. Det var et lille fald fra 230.000 dollar om dagen i andt kvartal.

Ordrebogen er per. 30 september opgjort til 1,5 mia. dollar mod 1,6 mia. dollar ved udgangen af andet kvartal.

Flere af Maersk Drillings store konkurrenter som Valaris og Transocean har ligeledes præsenteret tal i denne uge. Fredag ventes Borr Drilling at komme med sit regnskab.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Maersk Drilling foretrukket til Greensand

Maersk Drilling og Equinor holder fast i kontroversiel olielobby

Maersk Drilling hæver forventningerne 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs