EnergiWatch

Valutafond: Fossil energi modtager 71 millioner støttekroner i minuttet

I 2020 blev verdens fossile energiproduktion støttet med 38.000 mia. kr., lyder det i en ny analyse fra Den Internationale Valutafond. Den overvejende årsag er indirekte støtte i form af manglende betaling for at skade bl.a. folkesundheden og klimaet.

Foto: Martin Meissner/AP/Ritzau Scanpix

Selvom alverdens ledere har travlt med at profilere sig i kampen mod klimaforandringerne, bliver der stadig givet massiv økonomisk støtte til de allerstørste klimasyndere - nemlig industrien bag produktionen af fossil energi.

Ifølge en ny analyse fra Den Internationale Valutafond (IMF) blev fossil energi i 2020 støttet med omkring 38.000 mia. kr., skriver britiske The Guardian. Det svarer til 71 mio. kr. hvert eneste minut døgnet rundt, året rundt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs