EnergiWatch

Britisk olie- og gasselskab rygtes på vej mod fusion

Ifølge kilderne vil det sammenlagte selskab kunne værdisættes til 10 mia. dollar eller mere.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria/seattlepi.com

Det britiske olie- og gasselskab Harbour Energy nævnes som mulig fusionspartner med det kapitalfondsejede Neptune Energy Group.

Kilder fortæller til Bloomberg News, at Neptune, der er delvist ejet af kapitalfondene Carlyle Group og CVC Capital Partners, overvejer sine muligheder, herunder blandt andet en eventuel fusion med Harbour Energy.

Meldingerne har efterfølgende løftet aktien i Harbour Energy, der ligger 3,7 pct. højere på børsen i London.

Ifølge kilderne vil det sammenlagte selskab kunne værdisættes til 10 mia. dollar eller mere. Harbours markedsværdi udgør omtrent halvdelen.

Ud over en fusion er en eventuel børsnotering eller et regulært salg af Neptune også nogle af de muligheder, der er på tegnebrættet.

Energigiganter dropper olie og kul modsat de mindre energiselskaber 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs