EnergiWatch

Oliepris presset af Saudi Aramcos prisreduktion

Saudi Aramco sender med sine prisreduktioner et signal om et velforsynet marked, hvilket sender olieprisen ned.

Foto: ANGUS MORDANT/REUTERS / X06552

Oliepriserne fortsætter nedturen mandag med fald på mere end 1 pct., efter at verdens største eksportør, Saudi-Arabien, i weekenden har reduceret sine priser til Asien, hvilket signalerer efterspørgselsbekymringer, samt at markedet er vel forsynet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 71,78 dollar mod 72,94 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,55 dollar mod 69,70 dollar fredag eftermiddag.

Det statsejede saudiske olieselskab, Saudi Aramco, meddelte søndag til kunderne, at selskabet vil sænke sine officielle salgspriser i oktober for alle råvarer, der sælges til Asien, den største aftagerregion, med mindst 1 dollar per tønde.

Det er en større prisnedsættelsen end ventet ifølge en undersøgelse lavet af Reuters blandt asiatiske raffinaderier.

"De officielle salgspriser sender et negativt signal og indikerer en svagere efterspørgsel og et potentielt højere udbud," udtaler Energy Aspects analytiker Virendra Chauhan til Reuters.

Mandagens olieprisfald kommer også i hælene af en nedtur fredag, hvor olieprisen var presset, efter at en svagere end ventet arbejdsmarkedsrapport fra USA øgede bekymringerne for en langsommere genopretning.

Fredag fik guldprisen et solidt løft på cirka 1 pct. efter den skuffende jobrapport, og mandag holder prisen på metallet niveauet.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1826,14 dollar mod 1830 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 9410,50 dollar mod 9444 dollar fredag eftermiddag.

Oliepriserne i svagt fald efter stigning torsdag eftermiddag

Oliepris har rettet sig efter fald onsdag efter Opec+-møde 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs