EnergiWatch

Oliepriserne i svagt fald efter stigning torsdag eftermiddag

Udsigterne til den amerikanske jobrapport, som kommer fredag eftermiddag, har givet oliepriserne et lille dyk.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Oliepriserne steg torsdag eftermiddag efter en uge med stabile priser. Men over natten er der sket et lille fald, mens handlerne forbereder sig på amerikansk jobrapport for august.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 73,04 dollar mod 73,38 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,87 dollar mod 70,52 dollar torsdag eftermiddag.

Udsigterne til den amerikanske jobrapport, som kommer fredag eftermiddag, har givet oliepriserne et lille dyk. Det skyldes oliemarkedets frygt for et dårligere dårligere resultat end prognosernes forventninger.

Det skriver Reuters.

Efter prisstigningerne torsdag, står oliepriserne alligevel til en samlet stigning set over hele ugen. Det skyldes både en svag dollarkurs, hvilket gør olien billigere for udenlandske købere, samt påvirkningen fra orkanen Ida, der ramte den mexicanske golf tidligere på ugen.

Orkanen har betydet, at olieudvindingen i området stadig er nedsat med 1,7 mio. tønder pr. dag.

På længere sigt melder der sig dog et spørgsmål om et overskud efter at Opec+ landene - Organisationen af Olieeksporteren Lande og allierede - annoncerede, at de ville øge udbuddet med 400.000 tønder om dagen. Ifølge Stephen Innes, administrerende partner hos SPI, er det ikke sikkert, at efterspørgslen kan følge med, hvis OPEC+ fortsætter med den høje olieudvinding i længere tid.

Opec+ holder fast i planlagt olieproduktionsforøgelse

Borr Drilling venter at få flere af sine rigge i arbejde i 2021

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs