EnergiWatch

Oliepris har rettet sig efter fald onsdag efter Opec+-møde

Onsdagens beslutning af Opec+ betyder, at produktionen øges med 400.000 tønder olie om dagen fra oktober.

Foto: JONATHAN ALCORN/REUTERS / X02898

Oliepriserne ligger torsdag morgen højere end niveauet, da det danske finansmarked lukkede onsdag kl. 17.

Kort før dansk børslukketid onsdag faldt oliepriserne imidlertid, efter at Opec og andre olieeksporterende lande, også kendt som Opec+, besluttede at holde fast i planerne for gradvise udfasninger af de produktionsbegrænsninger, der blev indført i starten af coroanpandemien.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 71,43 dollar mod 70,74 dollar onsdag ved dansk børslukketid. WTI-olie koster på samme tid 68,35 dollar mod 67,58 dollar tirsdag. Inden beslutningen i Opec+ onsdag eftermiddag lå prisen dog omkring 68,50 dollar.

Onsdagens beslutning af Opec+, der blev truffet på en videokonference, der varede mindre end en time, betyder, at produktionen øges med 400.000 tønder olie om dagen fra oktober.

I forvejen er omkring 45 pct. af den olie, som man reducerede leverancerne med i starten af coronapandemien, kommet tilbage i markedet igen, og i juli lagde gruppen en plan for en gradvis optrapning af den resterende produktion frem til september 2022.

Opec+ holder fast i planlagt olieproduktionsforøgelse

 

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs