EnergiWatch

Olieprisen holder niveauet med øjnene rettet mod Jackson Hole

Det forventes ikke, at de seneste tre dages stigning kommer til at fortsætte.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne holder torsdag fast i den stigende tendens, efter at ugens tre første dage har givet den største tredages stigning siden marts.

Det skriver Bloomberg News.

WTI-olien koster torsdag morgen 67,86 dollar mod 67,44 dollar onsdag eftermiddag. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, handles samtidig i 71,90 dollar mod 71,35 dollar onsdag eftermiddag.

En reduktion i de amerikanske råolielagre, en stigende indisk efterspørgsel og Kinas succes med at inddæmme det seneste covid-19-udbrud giver nogle positive tegn til markedet.

Begrænset mobilitet er dog stadig gældende i mange regioner på grund af den hurtige spredning af Delta-varianten af covid-19-virusset.

"Den vedvarende spredning af Delta-varianten tynger efterspørgsel efter transportbrændstof, især på markeder i Asien og Stillehavet hvor vaccinationsraterne er lave," siger Victor Shum, der er vicechef for energirådgivning for IHS Markit i Singapore, ifølge Bloomberg News.

"Olieprisstigningerne i denne uge kan ikke opretholdes," fortsætter Victor Shum.

Tysk domstol afviser Nord Stream 2-forsøg på at omgå EU-regler

Vedvarende energi kan ikke følge med strømforbruget

Størstedelen af den norske olie ligger fortsat under havbunden 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs