EnergiWatch

Tysk domstol afviser Nord Stream 2-forsøg på at omgå EU-regler

Forsyningen af gas til Europa fra Nord Stream 2 kan nu blive endnu mere forsinket. En tysk domstol har afgjort, at projektet skal overholde EU-regler om at adskille energiproduktion fra transport.

Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix

En tysk regional domstol har afgjort, at det kontroversielle Nord Stream 2-projekt ejet af Gazprom skal leve op til EU-regler om at adskille energiproduktion fra transport. Nord Stream 2 havde anket en beslutning fra det tyske net-agentur Bundesnetzagentur. Det skriver Bloomberg.

Afgørelsen kan betyde, at gasledningen bliver taget forsinket i drift. Den har dog ikke indflydelse på byggeriet, der forventes afsluttet i denne måned. Nord Stream 2 risikerer desuden at skulle betale bøder for ikke at overholde EU-reglerne, når gassen begynder at flyde gennem Østersøen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs