EnergiWatch

Oliepriserne fortsætter nedadgående tendens

Oliepriserne er fortsat sårbare, vurderes det.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Der er torsdag morgen udsigt til faldende oliepriser for sjette handelsdag i træk.

Nedturen på oliemarkedet er drevet af efterspørgselsbekymringer relateret til den hastige spredning af Delta-varianten på verdensplan, mens en overraskende stigning i USA's benzinlagre også tynger stemningen.

Det skriver Reuters.

Oliepriserne er faldet mere end 5 pct. i løbet af de seneste seks handelsdage og nærmer sig efter en større tilbagegang onsdag eftermiddag det laveste niveau i tre måneder.

Futures på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 67,48 dollar mod 69,22 dollar onsdag ved dansk børslukketid. Futures på den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 64,57 dollar mod 66,65 dollar onsdag eftermiddag klokken 17.

"Oliepriserne ser fortsat sårbare ud," konstaterer Craig Erlam, der er markedsanalytiker hos Oanda, i et notat ifølge Reuters.

Han uddyber, at investorernes usikkerhed som følge af Delta-varianten kan sende prisen på WTI-olie ned i et handelsinterval på mellem 57 og 65 dollar, hvilket ligger noget under markedspriserne de seneste måneder.

Udover Delta-varianten bidrager også en stigning i USA's lagre af benzin til efterspørgselsbekymringerne.

I den forgangne uge steg de amerikanske benzinlagre med 696.000 tønder til 228,2 mio. tønder. Til sammenligning ventede analytikere et fald på 1,7 mio. tønder.

BHP skifter olien ud med potaske efter år med betydelig fremgang

Rambøll skal levere risikovurdering til Greensand-projekt: "Det er en signifikant opgave for os" 

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Noreco lander mindre overskud

Det norske olieselskab er tilbage med plus på bundlinjen og sætter stor lid til især to satsninger i den danske Nordsø.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs