EnergiWatch

BHP skifter olien ud med potaske efter år med betydelig fremgang

BHP vil sælge alle sine olie- og gasaktiviteter til Woodside Petroleum for aktier i selskabet, som vil blive distribueret til BHP's egne investorer.

Foto: MELANIE BURTON/REUTERS / X03996

Verdens største mineselskab, BHP Group, har tirsdag fremlagt årsregnskab med væsentlig vækst sammenlignet med året forinden, hvori selskabet oplyser, at fossile brændstoffer er et overstået kapitel.

I stedet vil mineselskabet skifte til mere "fremsynede" råvarer.

Det skriver Bloomberg News.

BHP vil sælge alle sine olie- og gasaktiviteter til Woodside Petroleum for aktier i selskabet, som vil blive distribueret til BHP's egne investorer, fremgår det af regnskabet.

Samtidig vil selskabet investere 5,7 mia. dollar - svarende til 36,0 mia. kr. - til en kaliummine i Canada med henblik på produktion af potaske.

I fremtiden vil selskabet være forenet under én børsnotering i Australien fremfor den nuværende struktur med to, fremgår det.

BHP Group omsatte i 2020/21 for 60.817 mio. dollar mod 42.931 mio. dollar året forinden.

Det underliggende driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 37.379 mio. dollar mod 22.071 mio. dollar i 2019/20, mens der ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News var ventet et driftsresultat på 37.180 mio. dollar.

Det underliggende overskud landede på 17.077 mio. dollar mod ventet 17.140 mio. dollar, mens det året forinden endte på 9060 mio. dollar året.

Selskabets beslutning om mere bæredygtighed belønnes på børsen i den britiske hovedstad, London.

Her stiger aktien tirsdag formiddag 6,6 pct. til 2431 pence.

Oliekæmper vakler ind i regnskabssæsonen

Mineselskabet BHP overvejer exit fra olie og gas 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs